Besinlerin Saklanma Süreleri

Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta.

Ispanak, marul, domates 2-3 gün.

Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün.

Kıyma ve küçük parça et 1 gün (eğer et taze ise).

Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün.

Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün.

Yumurta 1-2 hafta.

Pişmiş et yemekleri 1-2 gün.

Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün.

Patates, karanlık, serin, kuru ve hava akımı olmayan yerlerde saklanmalıdır. Işık, patatesin renginin yeşile dönmesine neden olur.

Soğan için en iyi saklama ortamı kuru, hava akımı bulunan serin yerlerdir.

Kuru besinler ise serin, karanlık, kuru ve havalandırılabilen bir ortamda mümkünse yerden yukarıda, ağzı kapalı kaplarda, birbirlerine benzeyenler bir araya konmak suretiyle saklanmalıdır.