Besinlerin Özellikleri

BESİNLERİN GÖREVLERİ

İÇERDİĞİ KARBONA GÖRE BESİNLER

1-YAĞLAR 2-PROTEİNLER 3-KARBONHİDRATLAR


ENERJİ VERİMİNE GÖRE BESİNLER

1-YAĞLAR 2-PROTEİNLER 3-KARBONHİDRATLAR


PARÇALANMA KOLAYLIĞINA GÖRE BESİNLER

1-KARBONHİDRATLAR 2-PROTEİNLER 3-YAĞLAR


SİNDİRİMDE TERCİH EDİLME SIRASINA GÖRE BESİNLER

1-KARBONHİDRATLAR 2-YAĞLAR 3-PROTEİNLER


AÇLIK DURUMUNDA TÜKETİLME SIRASI

1-KARBONHİDRATLAR 2-YAĞLAR 3-PROTEİNLER


YAPISAL MADDE OLARAK KULLANILMASINA GÖRE BESİNLER

1-PROTEİNLER 2-YAĞLAR 3-KARBONHİDRATLAR

*Proteinler yağlardan daha kolay parçalanmalarına rağmen sindirimde en son olarak tercih edilirler, çünkü canlının büyük bir kısmını proteinler oluşturur.